Free cookie consent management tool by TermsFeed Το Ισλάμ προελαύνει κι εμείς κηραλοιφόμαστε… – OlymposPress.gr
Το Ισλάμ προελαύνει κι εμείς κηραλοιφόμαστε…
Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία του ανθρωπίνου γένους από καταβολής κόσμου είναι μακράν η Αγγλική. Τη γλώσσα τους τη μιλούμε 1,5 δις άνθρωποι και στις 5 ηπείρους. Οι ΗΠΑ δεν είναι παρά αποικία τους, Ινδοί και Αυστραλοί ακόμη οδηγούν αριστερά, ο αγγλοσαξωνικός πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια πυξίδα από τα μπλουτζήν έως το ποδόσφαιρο. Για δεκάδες λόγους ακόμη, βρίσκονται ως βηματοδότες στην καρδιά των εξελίξεων της Γης, όρισαν οτιδήποτε εννοούμε με τη φράση Δυτικός Πολιτισμός. Κάθε πεταλούδα που θα πετάξει ανοιξιάτικα στο Χάυδν Παρκ, μπορεί δυνητικά, να επηρεάσει εξελίξεις ανά την υφήλιο, στη μουσική, την πολιτική, τον κινηματογράφο, τα οικονομικά, τον πόλεμο ή το διάστημα. Πεθαίνει η βασίλισσά τους, κι η κυρά-Νέλα στο Ξηρολίβαδο καρβουνιάζει την τσουκνιδόπιτα στον ξυλόφουρνο, συγκινημένη απ’ την παραμυθένια κηδεία.
Κολλήσαμε κι εμείς οι ελληνόφωνοι ξωπίσω τους. Κάτι oι σπουδές των παιδιών, να κι οι ευκολίες πια στα ταξίδια, κυρίως το πολυπολιτισμικό ίντερνετ, και τελικά η Κοινωνία της αστραπιαίας Πληροφορίας, μας έχει φέρει επιβάτες στο άρμα τους, μάλλον στις θέσεις για ΑΜΕΑ. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα συνετό να παρακολουθούμε από κοντά όσα συμβαίνουν εκεί, να ενημερωνόμαστε, να διδασκόμαστε, να ετοιμαζόμαστε. Παθιασμένοι με τις μετρήσεις οι Βρετανοί, οι στατιστικές είναι κάτι σαν εθνικό τους χόμπυ, βρήκαν ότι για πρώτη φορά στην καταμετρημένη Ιστορία τους, τη χρονιά που μόλις φεύγει, οι χριστιανοί έπεσαν κάτω από το 50%, είναι πια μόλις 46%. Η Αγγλικανική εκκλησία υποχώρησε, και πιστέψτε με όσο παράδοξο κι αν φαντάζει, αυτό όντως αφορά προσωπικά την κυρά-Νέλα.
Οι Άθεοι στο μεγάλο νησί πολλαπλασιάστηκαν ως οι άρτοι και τα ψάρια της Γεννησαρέτ φθάνοντας το σπουδαίο 37%, ενώ μέσα στο Λονδίνο, πιστοί στον καλοσύνη του Ιησού δηλώνουν μόλις ο ένας στους τέσσερις! Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσάς τους είναι Πακιστανικής καταγωγής (μια αμιγής ισλαμική κοινότητα του 6,5% στην Αγγλία), Πρωθυπουργός στην Downing street 10, είναι ο Ινδουιστικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ (1,7% οι Ινδουϊστές). Ενδεχομένως οι θρησκείες περνούν στο περιθώριο, πιθανόν για τις απαιτητικές θέσεις οι άξιοι να επιλέγονται με κριτήρια αριστείας, οι φανατισμοί θάβονται στο κοιμητήριο των ιδεολογιών. Είναι όμως έτσι; Όχι! Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, για να μην πω το αντίθετο μάλιστα, όταν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Μεγ. Βρετανία, το 2022, το δημοφιλέστερο όνομα στα γεννημένα μωρά είναι το Μωάμεθ (Muhammad).
Πέρασαν κοντά 3,5 αιώνες απ΄ όταν η Βιέννη, το χριστιανικό προπύργιο στην Κεντρική Ευρώπη, σώθηκε για έσχατη φορά από τη μανιασμένη πολιορκία των μουσουλμάνων (1683). Οι καιροί άλλαξαν, η Δύση εκφυλίζεται ραγδαία καθώς η εμπορικότατη Κίνα και ο προσηλυτισμός του Ισλάμ αποκτούν γεωπολιτικές υπερδυνάμεις. Ειδικά ο ιερός πόλεμος – τζιχάντ της επιθετικής λεγεώνας των μωαμεθανών, ανακάμπτει τόσο γεωγραφικά (Αφρική και ραγδαιότερα στη Λατινική Αμερική) όσο και αριθμητικά (με εποίκους από Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Πακιστάν). Στη νότια Γαλλία οι musulmans (Μαροκάνοι, Αλγερίνοι  αλλά και εκ Μέσης Ανατολής) πλειοψηφούν από χρόνια πληθυσμιακά, αφού όσα μάτωσε να σώσει ο Κάρολος Μαρτέλ στο Πουατιέ το 732, τα σκέπασαν η ιστορική λήθη κι η ανιστόρητη ηλιθιότητα. Στο Παρίσι του 2022 οι πολλαπλές δημόσιες προσευχές στον Προφήτη έλαβαν χαρακτήρα διαδηλώσεων κλείνοντας δρόμους και πλατείες. Στη Γερμανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια χτίζονται περίπου 30 τζαμιά ετησίως. Και αυξάνονται, και πληθύνονται, και κατακυριεύουνε…
Η σύγκρουση των πολιτισμών φαίνεται πια αναπόφευκτη ως μια κοσμοϊστορική καμπή. Oι ευχές για δήθεν «συνεννόηση» και «διάλογο» αφενός δεν κοστίζουν καθόλου. Αφετέρου σπαταλούν το χρόνο της ανέμελης  Δύσης που κατρακυλά με ταχύτητες 5G στη βαρβαρότητα, την ανομία, τον αγνωστικισμό, την απληστία των ηγετών. Μικρότεροι των περιστάσεων, χάσκουμε ως άφρονες παρατηρητές, αφού δεν αντιλαμβανόμαστε πως στην εποχή μας, πολιτισμός και πολιτική ταυτίζονται. Αν μάλιστα οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιληφθούν πως μόνον ενωμένοι και ρεαλιστές μπορούν να διασώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ειρήνη, απλώς θα αυτοκτονήσουν πέφτοντας ένας – ένας από το μπαλκόνι του μιναρέ.
Η γελοιότητα στη συμπεριφορά ημών των Ελλήνων, δεν στέκεται μόνο στο ό,τι ροχαλίζουμε ψηφίζοντας σαν θρήσκους πολιτικούς όσους εμπορεύονται κομποσκοίνια βουτηγμένα σε κηραλοιφές. Φαντάσματα χριστοκάπηλων κατασκήνωσαν με το έτσι θέλω στις οθόνες μας, πουλώντας οι κανάγιες, βίους Αγίων για σερνικοβότανα και χλόη του Άθω για τη φαλάκρα. Αρκεστήκαμε και σε παπάδες χωρίς πνευματικότητα, κατεβάσαμε εικόνες απ΄ τα σχολειά και τα Δικαστήρια χωρίς αληθή ζύγιση της νοηματοδοσίας, η Πρόεδρός μας βλέπει σταυρό και πισωπατά σαν βουρκόλακας, ουδετεροποιηθήκαμε σαν σαϊεντολόγοι πάστορες. Η Ορθοδοξία ως πόλος αλληλεγγύης, ως τρόπος κοινοτισμού, ως παράδειγμα αγάπης και απάντησης στο μέγα φόβο του θανάτου, μας φάνηκε αναχρονιστική. Γίναμε υπερόπτες της απαιδείας και απάνθρωπα μιμητικοί, προτιμάμε τη μόδα απ’ τον αγιορείτη καλόγερο, δείχνουμε εμπιστοσύνη στην τεχνολογία μα όχι στο θαύμα της Ζωής. Ακόμη κι αν με αφορίσετε απ΄ τις παρέες σας σαν θύμα προκαταλήψεων, αν ισχυρίζεστε ότι η προσευχή είναι δεισιδαιμονία, αν με ειρωνεύεστε ως θρησκόληπτο ή αναχρονιστή, το δέχομαι! Κάνω υποταγή κι υπομονή, αρκεί να θυμηθείτε ότι φυλάγω την κοινή μας Ταυτότητα, χωρίς να ενοχλώ ή να εφορμώ. Επιλέγω την ωραιότητα των κατηχητικών ύμνων που μας γαλούχησαν στη γειτονιά, γλύκα ψυχής μοιράζομαι με τον Παύλειο λόγο, ασκούμαι στις αρετές ως σήμαντρα πορείας μιας δισχιλιόχρονης ποιότητας, μη ανταλλάξιμη με κανέναν, ειδικά τον ζωσμένο εκρηκτικά γύρω απ΄ το Κοράνι του.  
Έχει δίκιο ο Εμφιετζόγλου που κραυγάζει πως το δημογραφικό είναι το μέγιστο πρόβλημα εθνικής μας επιβίωσης αφού κάθε γόνιμο ζευγάρι μας περιορίζεται πλέον σε 1,2 παιδιά, με τον απαραίτητο δείκτη επιβίωσης ενός έθνους να είναι στο 1,6! Τελειώνουμε αδέρφια, και μαζί κι ο πολιτισμός μας. Είναι κι εκείνοι οι αλγόριθμοι που τρομάζουν: σε λιγότερο από 40 χρόνια οι γυναίκες μας θα φορούν μπούργκα πίσω απ’ τα καφασωτά, καθώς οι άνδρες θα πέφτουμε ξυπόλητοι στα τέσσερα στραμμένοι προς τη Μέκκα! Καθόλου δεν ανακουφίζει πως πολύ πριν απ’ εμάς, στα τζαμιά του Μάντσεστερ θα βγουν οι μουεζίνηδες, κηρύττοντας στα Αγγλικά. Ούτε υπερβάλω, ούτε κινδυνολογώ. Δυστυχώς!
Βέροια, 3-1-2022
Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας  /  Υπ. Βουλευτής Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.