Συσκεψη με θεμα: “Επιστροφη εγγυητικων επιστολων...

Συσκεψη με θεμα: “Επιστροφη εγγυητικων επιστολων που εχουν κατατεθει απο εργοδοτες για τη μετακληση υπηκοων τριτων χωρων με σκοπο την παροχη εργασιας”

Ενότητα:

ΤΟΠΙΚΑ

Το πρωί της Δευτέρας, 24 Μαρτίου 2014, και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας μετά από πρόσκληση των προέδρων των ομάδων καπνού.

 

Στη συνάντηση παρέστησαν η βουλευτής Πιερίας,  κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα αγροτικής οικονομίας, κος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο πρόεδρος της ΣΠΕΚΟ, κος Γιώργος Νάτσιος, οι προέδροι των αγροτικών συνεταιρισμών, κος Φόλιος Διονύσιος, κος Κατσάρας Πασχάλης, κος Ευάγγελος Γιαννώτας, κος Αδάμος Αθανάσιος, κος Πολυρχρονίδης Γεώργιος και ο αντιπρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Κατερίνης, κος Κυριάκος Σιδηρόπουλος.

 

Το φλέγον ζήτημα της επιστροφής των εγγυητικών επιστολών που έχουν κατατεθεί για τη μετάκληση υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την παροχή εργασίας και οι οποίες εκκρεμούν από τα έτη 2009 – 2011, αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα της σύσκεψης.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως σε συνάντησή της με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες, τέθηκε το οξύ πρόβλημα των εγγυητικών επιστολών.  Από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίστηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος, ωστόσο  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποτελεί όργανο και ενδιάμεση αρχή και κατευθύνεται από την κεντρική διοίκηση, η οποία είναι και αρμόδια για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που αφορά στην κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών .

 

Η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών αποτελεί αγκάθι για τον αγροτικό πληθυσμό της Πιερίας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προτάθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειακό σύμβουλο, κο Τσιμήτρη και υπερψηφίστηκε από τους παρόντες να κινηθεί το συντομότερο δυνατόν η απαιτούμενη διαδικασία, για να βρεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η κατάλληλη ρύθμιση με αναδρομική ισχύ, ώστε να επιλυθεί το οξύτατο πρόβλημα των εγγυητικών επιστολών.

 

Την αναγκαιότητα επίλυσης του χρόνιου αυτού προβλήματος επεσήμανε και η βουλευτής Πιερίας, κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η οποία πρόκειται με τη σύμπραξη και των υπολοίπων βουλευτών της Πιερίας, να μεταφέρει στον Υπουργό Εσωτερικών, κο Γιάννη Μιχελάκη, το παρόν ζήτημα, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για κάθε δυνατή ενέργεια προς την επίλυση του ζητήματος.

σχολιαστε

Τα σχόλια αποτελούν προσωπική άποψη αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.

διαβαστε παρομοια