Free cookie consent management tool by TermsFeed Σε περιμένω … μην αργείς – OlymposPress.gr
Σε περιμένω … μην αργείς
Σε περιμένω … μην αργείς
Θα μπορούσε να είναι τραγούδι του Ζαμπέτα, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι ερωτικό ραντεβού, αλλά ούτε αυτό είναι. Είναι όμως πράγματι ραντεβού!
Ραντεβού με τη λογική.
Ραντεβού με τον ρεαλισμό.
Ραντεβού με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Και στα ραντεβού σηκώνει και εξομολογήσεις. Έχω λοιπόν κάποια πράγματα να εξομολογηθώ.
Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια Κι όμως μοιάζει σαν χθες που τρεις μάχιμοι καθηγητές, καθηγητές της τάξης και όχι των βουλευτικών γραφείων, δύο μαθηματικοί και ένας φυσικός βρεθήκαμε τυχαία σε ένα πεζοδρόμιο και αρχίσαμε να κάνουμε αυτό που είναι χαρακτηριστικό του νεοέλληνα. Να γκρινιάζουμε μεταξύ μας για την κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει ο κλάδος μας. Να θυμίσουμε ότι ήταν οι αρχές των μνημονίων.
Καλή είναι η γκρίνια. Σε βοηθά να εκτονώνεσαι, όμως δεν προσφέρει λύσεις. Γι’ αυτό, επειδή τότε για τους αντιπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια και τα συνδικαλιστικά όργανα μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο ανάμεσα στα κομματικά ψηφοδέλτια, που απαρτίζονταν από κομματικούς στρατιώτες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια επιλογή για τον εαυτό μας. Έτσι γεννήθηκε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.
Αποδείχθηκε απρόσμενα ότι η επιλογή των τριών έγινε ξαφνικά η επιλογή των πολλών. Οι 3 έγιναν 39 και μακάρι μέχρι τις επόμενες εκλογές να γίνουν 139 ή 239. Ο κλάδος μας τίμησε με πρωτιές 12 χρόνια τώρα κι εμείς το ανταποδώσαμε προσφέροντας όλο μας το είναι προστατεύοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Επί 12 χρόνια αντέξαμε τις απειλές, τις ύβρεις, τις συκοφαντίες. Αντέξαμε, με όπλο μας την αλήθεια και το δημόσιο λόγο, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των κομματικών συνδικαλιστών και της ΟΛΜΕ να μας φιμώσουν και να μας απομονώσουν.
Επί 12 χρόνια δεν σας είπαμε ψέματα ποτέ. Δεν σας παραπλανήσαμε με αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ούτε με απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση και την ατομική αξιολόγηση.
Αντίπαλός μας είναι το ουράνιο τόξο. Όλα τα χρώματα, όλα τα κόμματα. Υποτίθεται διαφορετικοί, στην πράξη όμως εντελώς ίδιοι. Συνεργάζονται μεταξύ τους για την κατανομή των αξιωμάτων και ταυτίζονται σε όλα τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, συνεχίζοντας να σας εξαπατούν και να μας εξευτελίζουν όλους.
Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 έχουμε ραντεβού στο 5ο Γυμνάσιο. Εμείς θα είμαστε εκεί και περιμένουμε και από εσάς να κάνετε το καθήκον σας. Το καλό είναι ότι το ραντεβού μας είναι από τις 12:00 έως και τις 19:00, οπότε είναι δύσκολο να μας στήσετε.
Και αφού ξεκινήσαμε με τις εξομολογήσεις, να πω και κάτι ακόμα. Επί 12 χρόνια δεν ρώτησα κανέναν από τους συνυποψηφίους μου στο μοναδικό πραγματικά ανεξάρτητο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιό μας, τι ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές ή τις ευρωεκλογές. Κι αυτό διότι, μην μπερδεύεστε, οι εκλογές για τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με άλλου είδους εκλογές. στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά κόμματα ή κάθε είδους πολιτικοί σχηματισμοί. Γι’ αυτό το ψηφοδέλτιό μας έχει συναδέλφους από όλους τους πολιτικούς χώρους, που παρά τις διαφορετικές τους πεποιθήσεις, έχουν ένα κοινό. Ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το καλό του κλάδου και γι’ αυτό και μόνο αγωνίζονται.
Ας υποθέσουμε όμως ότι κάποιοι από εσάς, ακόμα και σε αυτές τις εκλογές προβληματίζεστε αν θα πρέπει να στηρίξετε το κόμμα σας, αυτό που θα ψηφίσετε στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αλήθεια, είστε τόσο πολύ ευχαριστημένοι από την επιλογή σας; Μήπως σκέφτεστε να στείλετε ένα μήνυμα; Αν είναι έτσι, έχετε επιλογή. Και η επιλογή αυτή δεν είναι η αποχή, αλλά η συμμετοχή και η στήριξη της μοναδικής ελεύθερης φωνής, της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.
Άφησα τελευταίους τους αναπληρωτές. Αυτούς γυρίζουν σαν γυρολόγοι ανά την Ελλάδα αναπληρώνοντας τον εαυτό τους και ελπίζοντας κάποια στιγμή σε μόνιμο διορισμό.
Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητή συναδέλφισσα, αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς γίνεται. Τι είναι όλοι αυτοί οι τύποι, που έρχονται για ενημερώσεις στο σχολεία σου και γιατί τσακώνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους; Και γιατί θα πρέπει να πληρώσεις 20 € για να ψηφίσεις έναν από αυτούς, ενώ με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις 1 λίτρο λάδι και 4-5 κουλούρια;
Θα θυμίσω λοιπόν μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους αξίζει να το κάνεις.
Καταρχάς, ψηφίζοντας παίρνεις την κάρτα της ΟΛΜΕ και μ’ αυτήν εξασφαλίζεις, εκτός από εκπτώσεις σε θέατρα, βιβλιοπωλεία κλπ, δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, μπορείς να ψωνίζεις από τα στρατιωτικά πρατήρια. Επίσης, όταν με το καλό ξαναπροσληφθείς ως αναπληρωτής ή αναπληρώτρια ή διοριστείς ως μόνιμος ή μόνιμη, σε οποιαδήποτε περιοχή ανά την Ελλάδα, θα είσαι οικονομικά τακτοποιημένος ή τακτοποιημένη απέναντι στην Ο.Λ.Μ.Ε. Πιο χαμηλή συνδρομή από την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, δεν θα βρεις σε καμία άλλη Ε.Λ.Μ.Ε. Επιπλέον, θα πάρεις και την κάρτα, που σου εξασφαλίζει 25% έκπτωση σε μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας στα δρομολόγια Κατερίνη-Θεσσαλονίκη και Κατερίνη-Αθήνα.
Αν όμως είσαι υπεράνω υλικών αγαθών, τότε υπάρχουν πιο σοβαροί λόγοι για να ψηφίσεις. Όταν έχεις πρόβλημα, πού θα απευθυνθείς; Αν χρειαστείς (χτύπα ξύλο) αίμα, ποιος θα σε βοηθήσει; Όταν θα αναρωτιέσαι, για ποιο λόγο κόπηκαν κενά στην ειδικότητά σου, σε ποιον θα προσφύγεις αν όχι στο σωματείο σου; Μην κοιτάς που οι κομματικοί συνδικαλιστές διέλυσαν το δικό μας. Στο χέρι σου είναι να βοηθήσεις να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Μην σκέφτεσαι λοιπόν τα 20 €. Θα σου επιστραφούν στο πολλαπλάσιο, από το σωματείο σου, όταν αυτό με τη δική σου ψήφο θα λειτουργεί επιτέλους σωστά, απαλλαγμένο από τα κομματικά βαρίδια. Κανένας άλλος δεν χρειάζεται το σωματείο περισσότερο από εσένα.
Στήριξε μας για να σε στηρίζουμε.
Γι’ αυτό μην ξεχνάς το ραντεβού μας. Σε περιμένουμε … μην αργείς.

Γιώργος Βαρδακώστας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.