Οι Συλλέκτες της Ιστορίας του Πιερικού
 τίμησαν τον πρώην τερματοφύλακα Πέτρο Πουρπουτίδη
  Σταχυολογώντας τις εξέχουσες μορφές της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πιερικού, η ομάδα των Συλλεκτών της Ιστορίας του σημαντικότερου αθλητικού συλλόγου της Πιερίας, σκιαγράφησε, αναζήτησε και  αποτύπωσε την ποδοσφαιρική διαδρομή ενός από τους κορυφαίους αθλητές του «Σ.Φ.Κ. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», του πρώην τερματοφύλακα, Πέτρου Πουρπουτίδη.
  Η επιλογή της διάκρισης στον Πέτρο Πουρπουτίδη ανάγεται στο γεγονός ότι στην διάρκεια της πολύχρονης αγωνιστικής του παρουσίας κατέχει την ξεχωριστή επίδοση,  του να μην δεχθεί τέρμα αντιπάλου σε 45 αγωνιστικές (ποσοστό 33.8%) επί συνόλου 133 συμμετοχών του, φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 1.
  Ο Πέτρος Πουρπουτίδης ξεκίνησε την καριέρα του το έτος 1962 με την ίδρυση της εφηβικής ομάδα του Πιερικού και στις 12-11-1967 αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα, στον αγώνα Βέροια-Πιερικός 0-1. Ολοκληρώνει στις 23-5-1976 με τη συνάντηση Πιερικός-Ηρακλής 4-1.
  Οι συμμετοχές του με την ομάδα της Κατερίνης. Στην α΄ εθνική 86, στη β΄ 35 και στο κύπελλο Ελλάδος 12. Χαρακτηριστικό γνώρισμα στη διαδρομή του, ότι σε αγώνα κυπέλλου του Πιερικού με τον Αλμωπό Αριδαίας έπαιξε σε θέση επιθετικού.
  ΟΙ Συλλέκτες της Ιστορίας του Πιερικού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται  παράλληλα και για τη δημιουργία του Αθλητικού Μουσείου Πιερίας, οι Νικόλαος και Δημήτριος Ξενίδης και Δημήτριος Αδαμόπουλος, με το μοναδικής αξίας ιστορικό και αρχειακό υλικό που διαθέτουν, παρέδωσαν το εγχειρίδιο (φωτογραφίες, αναλυτικά στοιχεία της αγωνιστικής του διαδρομής, στατιστικά, κλπ) στον Πέτρο Πουρπουτίδη στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα Πιερικός-Θύελλα Κατσικάς της 14-1-2024, στο Α’  ΔΑΚ Κατερίνης.
  Απονέμοντας το προσωπικό εγχειρίδιο στον Πέτρο Πουρπουτίδη οι Συλλέκτες αναφέρθηκαν στο ήθος, το ταλέντο και την ποδοσφαιρική ικανότητά του τιμώμενου, αλλά και στην μετέπειτα προσφορά του στο Πιερικό ποδόσφαιρο, ως προπονητής και μέλος των δραστηριοτήτων των Παλαίμαχων.
  Ιδιαίτερα συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια του, ο κ. Πουρπουτίδης, ευχαρίστησε τους Συλλέκτες για την τιμή στο πρόσωπό του, τους συνεχάρη για το ξεχωριστής αξίας έργο τους, δήλωσε την διαρκή αγάπη και αγωνία του για την πορεία του Πιερικού, ενώ ζήτησε από τους παλαίμαχους να υποστηρίξουν την προσπάθεια των Συλλεκτών και ευχήθηκε η αγαπημένη του ομάδα σύντομα να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί στον τόπο μας που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την ταυτότητά μας. Συγχαρητήρια στους Νικόλαο και Δημήτριο Ξενίδη και Δημήτριο Αδαμόπουλο.
   Περικλής Χατζηγιάννης
  
Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης