Καταψηφιση εκθεσης για την Τροικα και...

Καταψηφιση εκθεσης για την Τροικα και καταγγελια της Τροικας στον Ευρωπαιο Διαμεσολαβητη

Ενότητα:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη

Ευρωβουλευτή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 13 Μαρτίου 2014

 

 

Καταψήφιση έκθεσης  για την Τρόικα και καταγγελία της Τρόικας στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

 

Καταγγελία των αδιαφανών σχέσεων της Τρόικας στην Ελλάδα με επιχειρηματικά συμφέροντα, υπέβαλε στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Κριτών Αρσένης, αφού καταψήφισε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων:

 

«Καταψήφισα μόλις την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα. Χαιρετίζω τα σημεία κριτικής που περιέχει η έκθεση προς την Τρόικα  και τις πολιτικές αλλά και μεθοδεύσεις της σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. Καταψηφίζω όμως την ατολμία της έκθεσης να κατονομάσει την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσω των υπαλλήλων της Τρόικας, τόσο αναφορικά με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των οικονομικών δραστηριοτήτων, όσο και  με την εκποίηση της δημόσιας γης και κερδοφόρων δημόσιων μονοπωλίων παροχής κοινών αγαθών, όπως το νερό. Έχω καταγγείλει δημόσια και κατ΄ επανάληψη τις ειδικές αυτές σχέσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με επιχειρηματίες και έχω ζητήσει με κοινοβουλευτική μου ερώτηση τη λίστα επαφών της Τρόικας μαζί τους. Δυστυχώς ο κ. Όλι Ρεν αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει. Ως εκ τούτου κατάθεσα σήμερα αίτηση προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, προκειμένου να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της Τρόικας στην Ελλάδα και να δημοσιοποιήσει την λίστα επαφών της Τρόικας με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.»

 

 

Επικοινωνία: [email protected],

Γραφείο Βρυξελλών: 003222847873, Γραφείο Αθήνας: 210 3248779

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση παρακαλώ στείλτε e-mail με τίτλο “Διαγραφή” στο [email protected]

διαβαστε παρομοια