Free cookie consent management tool by TermsFeed Ι. Ντούμος: Ανασύρουμε παρατημένες μελέτες, εκπονούμε νέες, προωθούμε έργα, για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ στον Δ. Κατερίνης – OlymposPress.gr
Ι. Ντούμος: Ανασύρουμε παρατημένες μελέτες, εκπονούμε νέες, προωθούμε έργα, για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ στον Δ. Κατερίνης
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-03-2024
Ι. Ντούμος: Ανασύρουμε παρατημένες μελέτες, εκπονούμε νέες, προωθούμε έργα, για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ στον Δ. Κατερίνης
«Αξιοποιούμε παρατημένες μελέτες, εκπονούμε νέες, προωθούμε διαδικασίες για την κατασκευή έργων στον Δ. Κατερίνης και κάνουμε αγώνα δρόμου για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να πάμε στην επόμενη μέρα, αν και όπως ξέρετε, τα ταμεία μας είναι άδεια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος,  στην έναρξη της πρόσφατης 1ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δ. Κατερίνης, στο πλαίσιο παρουσίασης μελετών και έργων στον Δήμο.
Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
Μελέτες και έργα
* Έχει υποβληθεί ως πρόταση προς χρηματοδότηση. η «Προμήθεια εξοπλισμού Πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δ.Κατερίνης». Πρόκειται για τα γνωστά «seatrac», συνολικού προϋπολογισμού 273.302 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν τέσσερα συστήματα πρόσβασης στις ακτές Κορινού, Καλλιθέας, Περίστασης και Παραλίας.
* Ολοκληρώθηκε η μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 278.000 ευρώ, για «μεταστέγαση και εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ στην Κατερίνη αλλά και παρεμβάσεις σε όλα τα περιφερειακά ΚΕΠ του Δήμου».
* Ως προς το έργο «αναβάθμισης των εγκαταστάσεων εντός του κλειστού γυμναστηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης», προωθούνται ενέργειες ώστε αυτό να καταστεί ικανό να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις αλλά και να αξιοποιηθούν οι εξωτερικοί του χώροι. Συνολικά το έργο είναι προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Ντούρος, υπήρχε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ύψους 600.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από πόρους του Δήμου. Ολοκληρώθηκε μεν η μελέτη αλλά η υπόθεση λίμναζε. Η νέα Διοίκηση ανέσυρε το έργο και προωθεί σήμερα την κατασκευή δύο γηπέδων, ένα για τένις και ένα για 5Χ5 ποδοσφαίρου. Επίσης, δημιουργούνται χώροι στάθμευσης τόσο για λεωφορεία όσο και για Ι.Χ. Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, το κλειστό γυμναστήριο θα είναι Στ’ κατηγορίας, δηλαδή ικανό να φιλοξενεί επαγγελματικούς αγώνες […]
* Επίσης μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προωθείται η εκπόνηση μελετών και η υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες του Δ.Κατερίνης, προϋπολογισμού 433.380 ευρώ.
* Προωθείται η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δ.Κατερίνης, προϋπολογισμού 313.720 ευρώ.
* Προωθείται η «ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων» οι οποίες πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Ηλέκτρα». Ήδη είναι έτοιμη η μελέτη που αφορά στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 5ου ΓΕΛ ενώ ταυτόχρονα έχει συγκροτηθεί και ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα προκειμένου να κατατεθεί η σχετική πρόταση. Ακολουθούν τα υπόλοιπα κτίρια.
* Βαίνει προς διαγωνισμό το έργο ανάπλασης της οδού Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», συνολικού προϋπολογισμού 629.895 ευρώ. Η μελέτη, που ήδη επικαιροποιείται, είναι ύψους 1.022.000 ευρώ […].
* Έχει εκπονηθεί η αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία Κορινού. Τώρα ο Δήμος προχωρά στις επιμετρήσεις και, στη συνέχεια, το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο «Πράσινο Ταμείο».
* Εγκρίθηκαν 5.592.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του κεντρικού ιστού της Κατερίνης (ΣΒΑΑ). Πρόκειται για την ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου και της πλατείας Ελευθερίας.
* Υποβάλλεται πρόταση για χρηματοδότηση μελετών του για την κατασκευή διώροφου υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Μακεδονίας, προϋπολογισμού 8.566.416 ευρώ. Πρόκειται για έργο που θα υλοποιηθεί μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Από τη νέα Διοίκηση του Δήμου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο, ενώ ταυτόχρονα προχωρά με ταχείς ρυθμούς η μελέτη για την ολοκλήρωση της. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ. Η μελέτη είναι ύψους 422.570 ευρώ.
* Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», υπάρχει προγραμματική σύμβαση με την Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ για τη μελέτη του έργου που αφορά «παρεμβάσεις βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος στην πολεοδομική ενότητα Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης». Η ολοκλήρωση της μελέτης είναι ύψους 105.298 ευρώ και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση κατασκευής, προϋπολογισμού 2.654.964 ευρώ.
* Άλλη μια διαδικασία που ήταν εγκαταλελειμμένη, αφορούσε τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για διαδικασία η οποία είναι καθοριστικής σημασίας και περιλαμβάνει τρία στάδια. Έτσι, για τον πρωτογενή έλεγχο θα υπογραφτεί από τον Δήμαρχο κ. Ντούμο μια σύμβαση ύψους 40.000 ευρώ. Στον δευτερογενή έλεγχο θα υπάρχει αντίστοιχη χρηματοδότηση. Η τρίτη φάση περιλαμβάνει την αποκατάσταση στατικότητας σε όποια κτίρια χρήζουν παρεμβάσεων.
* Ως προς τη χρηματοδότηση του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου, ο κ. Ντούρος ανακοίνωσε ότι «η υπόθεση αυτή βγαίνει ξανά στην επιφάνεια» και διευκρίνισε ότι τα δύο σχολεία θα συστεγαστούν σε ενιαίο συγκρότημα. Διαβεβαίωσε δε ότι «έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των μελετών και προχωράμε στην οριστικοποίηση του κτιριολογικού συγκροτήματος».
* Ετοιμάζεται μελέτη για το 8ο Δημοτικό Σχολείο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Έχει εγκριθεί το κτιριολογικό από το 2019 και αυτό που απομένει, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, είναι να υποβληθεί ο φάκελος στο πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου και χρηματοδότηση.
* Γίνονται προετοιμασίες για ένταξη του έργου «αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιακής Ακτής» στο πρόγραμμα του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
* Ένα άλλο έργο, το οποίο είχε κινδυνεύσει να απενταχθεί, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Κατερίνης. Το έργο σχετίζεται με το πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Ντούμου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση - γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα. Τώρα επικαιροποιούνται οι σχετικές μελέτες, και απομένει η προώθηση διαδικασιών για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης.
* Ως προς το έργο που αφορά την προστασία της Παραλίας από τη διάβρωση των ακτών της, με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Ντούμου έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση - γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα, τώρα ολοκληρώνονται κάποιες μελέτες, και αυτό που απομένει είναι να εξασφαλιστεί η επιπλέον χρηματοδότηση.
* Τέλος, έγινε απεμπλοκή από τη δικαστική προσφυγή και βαίνει προς υλοποίηση η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και του σκοπευτηρίου, προϋπολογισμού 841.000 ευρώ. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.