ΕΚΘΕΣΗ – 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΔΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ – 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΔΙΟΥ

Ενότητα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ


Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΔΙΟΥ 1928 – 2018 ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ
Για την έκθεση μίλησαν η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Σεμέλη Πινγιάτογλουκαι ο επί πενήντα χρόνια Διευθυντής των ανασκαφών του Δίου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.
Παρευρέθηκαν ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Δημήτρης Μαυροσκούφης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος, οι οποίοι και χαιρέτησαν την έκθεση.
Από την Πιερία παρευρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Δίου και πρόεδρος σήμερα του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από καθηγητές και φοιτητές της Αρχαιολογικής Σχολής καθώς και από πολλούς επισκέπτες.
Να σημειωθεί ότι η ανασκαφή του Δίου είναι η παλαιότερη όλων των ανασκαφών του ΑΠΘ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Οκτώβριο του 2019 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

σχολιαστε

Τα σχόλια αποτελούν προσωπική άποψη αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.

διαβαστε παρομοια