Free cookie consent management tool by TermsFeed ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ –ΟΛΥΜΠΟΥ – OlymposPress.gr
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ   ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ –ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ –ΟΛΥΜΠΟΥ

 

            Συνδημότισσες – συνδημότες,

             

            Είμαστε ένας συνδυασμός νέων και άφθαρτων  ανθρώπων  που θέλουμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό μέλλον για εμάς  και τα παιδιά  μας,. Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την κατάσταση στο Δήμο μας και πλέον αποφασίσαμε να αλλάξουμε  την πορεία  του. Ήμασταν πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια λεηλασίας του τόπου μας από συμφέροντα. Μπήκαμε μπροστά στον αγώνα εναντίων των αποβλήτων της TOSOH, είμαστε μέσα στον αγώνα ενάντια στα διόδια και στη δημιουργία μη τουριστικού λιμανιού στη Γρίτσα, στηρίζουμε την απομάκρυνση του πεδίου βολής και  συμμετέχουμε αλληλέγγυοι σε όλα τα κινήματα της Ελλάδας για την προστασία του περιβάλλοντος. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη  του τόπου μας με σεβασμό  στο περιβάλλον .

            Μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας είναι η φυσική του ομορφιά, ο Όλυμπος και οι ακτές, που τραβάει κόσμο απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να χαρούν για μερικές μέρες αυτό που εμείς έχουμε για πάντα δικό μας. Πρέπει να το διαφυλάξουμε γιατί είναι η ζωή μας. Είναι ευθύνη όλων μας να μην αφήσουμε λίγους να ξεπουλήσουν αυτό τον πλούτο για χάρη συμφερόντων με προσωρινά μόνο οφέλη. Πρέπει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το καθήκον να βγάλουν το δήμο μας από τα αδιέξοδα της κρίσης και των καταστροφικών πολιτικών να έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται πρώτα απ' όλα γι' αυτόν χωρίς ιδιοτέλεια και κρυφές επιδιώξεις αλλά δουλεύοντας για την παραγωγική του ανάπτυξη με σεβασμό στο  περιβάλλον και με σχεδιασμό προοπτικής.

            Θέλουμε επιτέλους τα αυτονόητα – ύδρευση, καθαριότητα, περιποίηση των δημόσιων χώρων - να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται ως πολυτέλειες. Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε  λύσεις που θα ικανοποιούν και τις αγροτικές περιοχές(άρδευσης, δημοτική γη, οδοποιία, γραφείο στήριξης του αγρότη) και τις τουριστικές δραστηριότητες ( διεθνή προβολή, καθαριότητα .ανακύκλωση ,σήμανση ,φωτισμό, δημοτικά φυλασσόμενα   πάρκινγκ). Η δημοτική διοίκηση  πρέπει να βρίσκεται συνέχεια κοντά στους δημότες, να πηγαίνει αυτή σ' εκείνους και να μην περιμένει να έρθουν εκείνοι σ' αυτήν . Θα τρέξουμε σε κάθε γωνιά του δήμου για να λύσουμε μαζί τα προβλήματα και να χτίσουμε το μέλλον. Θέλουμε μια ισχυρή και ζωντανή τοπική οικονομία, πυκνή συγκοινωνιακή σύνδεση με την Κατερίνη τη Θεσσαλονίκη  και την  Λάρισα  δράσεις που θα φέρουν κόσμο στα μέρη μας και θα στείλουν τα προϊόντα μας εκεί που θα τα εκτιμήσουν πιο πολύ.

            Όλοι έχουν σαν σύνθημα πλέον την τιμιότητα και τη διαφάνεια. Εμείς το αποδεικνύουμε ως πολίτες, συμμετέχοντας στους αγώνες με συνέπεια και εντιμότητα και προτείνουμε σίγουρους τρόπους για να την εξασφαλίσουμε στο δήμο. Δεσμευόμαστε  στην απόλυτη διαφάνεια και ότι οι οικονομικές συναλλαγές του δήμου θα δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Καμία προμήθεια, καμία σύμβαση, κανένα έργο χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό. Οργανωμένη προσπάθεια για να μην μείνει κανένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης αναξιοποίητο.

            Πάνω απ' όλα όμως θα δώσουμε την προσοχή μας στους συνδημότες μας που υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης. Θα δίνουμε την δυνατότητα σε νέους αγρότες ή επαγγελματίες του διακανονισμού των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς αποφυγή προστίμων . Στόχος μας η συστηματική καταγραφή των αναγκών, πάντα όμως με διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια του πολίτη που χρειάζεται βοήθεια. Δεν θέλουμε ένα ακόμη πρόγραμμα φιλανθρωπίας. Θέλουμε τη δημοτική αρχή αλληλέγγυα στα οικονομικά προβλήματα, να παρέχει στήριξη και διεξόδους,  με την επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας για όλους.

            Μεγάλο όπλο μας σε αυτή την προσπάθεια η συμμετοχή του πολίτη. Χρησιμοποιώντας λαϊκές συνελεύσεις, διαβούλευση με φορείς και κοινωνικές ομάδες και το σημαντικότερο μέσο λαϊκής εξουσίας, τα δημοψηφίσματα, οι κάτοικοι του δήμου μας θα είναι αυτοί που θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλα τα μεγάλα και μικρά θέματα που αφορούν τη ζωή τους. Όχι πια αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες σε μυστικές και αδιαφανείς συνεδριάσεις ή υπό πίεση αλλά με  τους πολίτες ενεργούς!

 

Σας καλούμε να στηρίξετε και να συμμετέχετε στο συνδυασμό μας!

 

Όλοι μαζί μπορούμε ν' αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας!   

 

Η Συντονιστική Επιτροπή και ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστείδης Ρεμπατσιός

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.