ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ – ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ – ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ 2014

Ενότητα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

IMG_9852 IMG_9868 IMG_9777 IMG_9571

H καθιερωμένη πασχαλινή «Γιορτή της Αγάπης», πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη. Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε και φέτος πλήθος κόσμου διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και τον τοπικό ποντιακό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».

Στη διάρκεια της γιορτής αναβίωσαν οι “αυγομαχίες”, έθιμο που έχει τις ρίζες του στον Πόντο και  συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό. Στο διαγωνισμό των αυγομαχιών έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών. Στους νικητές, απονεμήθηκαν έπαθλα, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό γλέντι. Προσφορά εδεσμάτων έγινε σε όλους τους επισκέπτες.

Κοντά στους συνδημότες και επισκέπτες βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

 

Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου της Τ.Κ. Άνω Αγίου Ιωάννη, ο πρόεδρος Χαράλαμπος Οφίδης απένειμε στον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Χρήστο Παυλίδη συμβολικό αναμνηστικό δώρο για την 30χρονη προσφορά και προσήλωσή του στην αναβίωση των εθίμων του τόπου.

σχολιαστε

Τα σχόλια αποτελούν προσωπική άποψη αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.

διαβαστε παρομοια