Free cookie consent management tool by TermsFeed Έντονο ενδιαφέρον για την Κατερίνη, ως τουριστικό προορισμό, επέδειξε επίσκεψη σημαίνουσας γερμανικής αποστολής – OlymposPress.gr
Έντονο ενδιαφέρον για την Κατερίνη, ως τουριστικό προορισμό, επέδειξε επίσκεψη σημαίνουσας γερμανικής αποστολής
Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
15-11-2021

ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.
Έντονο ενδιαφέρον για την Κατερίνη, ως τουριστικό προορισμό, επέδειξε επίσκεψη σημαίνουσας γερμανικής αποστολής
Σε ανταπόδοση επίσκεψης της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρίας Τερζίδου, στο Βερολίνο, τον Οκτώβριο του 2021, πολυμελής γερμανική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από Βουλευτές της Καγκελαρίας του Βερολίνου, καθώς και από στελέχη της δημιουργικής βιομηχανίας που συνεργάζονται με τον Οργανισμό Τουρισμού του Βερολίνου, επισκέφθηκε την Κατερίνη και φιλοξενήθηκε με φροντίδα του Δήμου.
Την αποστολή αποτελούσαν οι: Goiny Christian, Εκπρόσωπος Καγκελαρίας CDU, Schweikhardt Notker, Εκπρόσωπος Καγκελαρίας Bundnis 90/Die Grunen, Foerster Stefan, Εκπρόσωπος Καγκελαρίας FDP, Ramskogler-Witt Anna, Παραγωγός του Berlin human Rights Film festival, Witt Jörn, CEO speaker-search - voice artists agency production studio, Schmidt Berndt, CEO του Friedrichstadt Palast, Friese Björn, Ιδιοκτήτης του B.L.O. Ateliers, Becker Frank, Πρόεδρος DBB και Lenz-Hawliczek Johannes, Octopus.Garden.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί με φροντίδα του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, την Πέμπτη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου και ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Τσιαλός, υποδέχθηκαν πολυμελή αποστολή Βερολινέζων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Δ.Κατερίνης.
Το πρωί της Παρασκευής, οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν τη δασώδη περιοχή πέριξ του Αγίου Δημητρίου και επισκέφθηκαν οινοποιείο των Πιερίων. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο στην Κατερίνη, όπου τους υποδέχθηκε ο αναπληρωτής Δήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης. Εκεί, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού παρουσίασε τον τουριστικό προορισμό «Δήμος Κατερίνης», από τα Πιέρια έως το παραλιακό μέτωπο.
Ο κ. Νταντάμης, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, έκανε μια σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά του δήμου και ευρύτερα της Πιερίας, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. «Ό,τι χάρες διαθέτει όλη η χώρα μας -θάλασσα, Όλυμπος, Πιέρια- είναι συμπυκνωμένες σ’ αυτόν τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά. Ο αν. δημάρχου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μεταδώσουν στην χώρα τους την εικόνα που αποκόμισαν από την περιοχή μας, τονίζοντας πως σε ότι αφορά τον Δήμο Κατερίνης είναι «ανοιχτός στη συνεργασία, επ ωφελεία των πολιτών μας». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, δοκίμασαν θαλασσινά σε παραδοσιακή ταβέρνα της Ολυμπιακής Ακτής και περιηγήθηκαν το παραλιακό μέτωπο. Πριν από την αποχώρησή τους είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς του τουριστικού κλάδου και μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, σε παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της γερμανικής αποστολής ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της περιοχής και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος σε σχέση με άλλες περιοχές, αφού συνδυάζει θάλασσα και βουνά, φυσικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς, διαθέτει εξαιρετικό πολιτιστικό προϊόν, άριστη φιλοξενία κ.ά. Επίσης, τόσο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού όσο και τα παρόντα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Δ.Κατερίνης απάντησαν σε ερωτήματα της αποστολής.
Να σημειωθεί ότι, λίγες ημέρες πριν, την Κατερίνη επισκέφθηκαν δύο ακόμη επιχειρηματίες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η κ. Τερζίδου στο Βερολίνο. Πρόκειται για τον Dimitri Hegemann, ιδιοκτήτη του παγκοσμίας φήμης Tresor στο Βερολίνο και τον Christoph Buchkart, του διεθνούς συνεδριακού φεστιβάλ ethnic μουσικής PIRANHA ARTS /WOMEX. Και οι δύο έτυχαν επίσης μονοήμερης περιήγησης σε περιοχές του Δ.Κατερίνης όπως επίσης και επισκέφθηκαν την εκδήλωση του Olympolis project PROMETHEUS I(annis) X(enakis) - Replay Boundaries, που έλαβε χώρα στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ.
ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΣΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ  ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ»
Μετά το πέρας της επίσκεψης των Γερμανών στην Κατερίνη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της που ο Δήμος, μετά από χρόνια, είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια τέτοια αποστολή, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα προβολής του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:
«Η εξωστρέφεια που καλλιεργούμε, από την πρώτη στιγμή, για την ενίσχυση της προβολής και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, αποδίδει άμεσους καρπούς και για αυτό είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Είναι γεγονός ότι η επίσκεψή μας στο Βερολίνο, τον Οκτώβριο του 2021, καθώς και οι συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με σημαίνοντα πρόσωπα, τόσο της πολιτικής σκηνής όσο και του επιχειρηματικού κλάδου του Βερολίνου, προκάλεσε το ενδιαφέρον των Γερμανών να γνωρίσουν άμεσα την περιοχή μας και από κοντά. Αυτή η διάδραση μας απέδειξε ότι αξίζει να επενδύσουμε σε προσπάθειες στη «διπλωματία προορισμών».
Οι φίλοι μας από το Βερολίνο, περιγράφοντας της εντυπώσεις τους από τις περιοχές όπου τους ξεναγήσαμε, μας μίλησαν για έναν τόπο με απεριόριστες δυνατότητες. Ενθουσιάστηκαν από την ακατέργαστη φυσική ομορφιά του, γι’ αυτό και κάθε συζήτηση επικεντρώθηκε σε δημιουργικές προτάσεις με ευνοϊκή προοπτική για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον Δήμο Κατερίνης.
Μάλιστα η Anna των φεστιβάλ του Βερολίνου και ο ενδυματολόγος, στέλεχος της δημιουργικής film making βιομηχανίας του Βερολίνου Friese, γοητευμένοι από τις πλαγιές του όρους Τίταρος, στον Άγιο Δημήτριο, ξεκίνησαν συζητήσεις για κινηματογραφικές ιστορίες που θα μπορούσαν να γυριστούν στα μέρη μας. Και φυσικά δεν σταματούμε εδώ.
Για να σε αναζητήσει ο κόσμος, πρέπει να γίνεις μέρος του. Για να λατρέψει κάθε γωνιά του προορισμού μας, πρέπει να βιώσει τον δικό μας ενθουσιασμό και να εισπράξει την αμεσότητά μας στις προκλήσεις που μας προσφέρονται. Όπου και αν απευθυνθούμε για να παρουσιάσουμε την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή μας, πρέπει πρώτα να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να είμαστε και αποτελεσματικοί», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.