Free cookie consent management tool by TermsFeed Νόσος Αλτσχάιμερ και Φυσικοθεραπεία – OlymposPress.gr

 

Η έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών του ανθρώπου είναι το βασικό χαρακτηριστικό της νόσου Αλτσχάιμερ.Ταυτόχρονα όμως, οι διαταραχές στην κίνηση του ασθενούς είναι εμφανείς και στο αρχικό, αλλά κυρίως στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου.

Η εφαρμογή ενός προγράμματος φυσικοθεραπείας σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη διατήρηση της κινητικότητάς τους σε κάθε στάδιο της νόσου.

Oι κύριοι στόχοι του φυσικοθεραπευτή όχι μόνο στο αρχικό, άλλα και στα πιο προχωρημένα στάδια της νόσου είναι η διαχείριση του πόνου, η βελτίωση της ισορροπίας και η αύξηση της μυϊκής δύναμης του ασθενούς. Απώτερος σκοπός είναι η αποφυγή των πτώσεων λόγω αδυναμίας και φυσικά η νοητική εγρήγορση του ασθενούς.

Ο φυσικοθεραπευτής θα καθορίσει το περιβάλλον διαβίωσης του ασθενούς σε ένα πιο λειτουργικό και ασφαλές επίπεδο, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές για τη σωστή χρήση των αντικειμένων ή τη σήμανση κάποιων άλλων, όπως είναι οι πόρτες ή τα συρτάρια που πρέπει να χρησιμοποιεί καθώς και η σωστότερη τοποθέτησή τους στο χώρο.

Το πρόγραμμα κινησιοθεραπείας που θα εφαρμόσει, θα περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης μέσω της κίνησης, ασκήσεις αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης της ισορροπίας και της βάδισης, καθώς και ασκήσεις βελτίωσης της τροχιάς κίνησης των αρθρώσεων.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.