Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας και Τύπου
23/11/2022

Το συμβόλαιο αγοράς έκτασης 5 στρεμμάτων
υπέγραψε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος
Νέα επέκταση στα Κοιμητήρια του Αγ. Λαζάρου

Το συμβόλαιο αγοράς 5 στρεμμάτων για την επέκταση του Β’ Κοιμητηρίου στον Άγιο Λάζαρο, υπέγραψε  παρουσία της Συμβολαιογράφου Ελένης Λεοντιάδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επέκταση του Β’ Κοιμητηρίου, κρίθηκε επιβεβλημένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, καθώς την τελευταία διετία παρουσιάστηκε αύξηση των ταφών, λόγω της πανδημίας. Να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη επέκταση στο Κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου την τελευταία εξαετία.

«Με την αγορά της έκτασης και την επέκταση των Κοιμητηρίων του Αγίου Λαζάρου, ουσιαστικά προλαμβάνουμε μια εν δυνάμει δύσκολη κατάσταση για την πόλη. Ο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν φύγει και στους οικείους τους, αποτελεί για τη διοίκηση ιερή υποχρέωση και καταδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Με την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, δρομολογούν τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση των ταφικών τετραγώνων, καθώς και άλλων παρεμβάσεων που τυχόν απαιτηθούν.