τιμητικη τελετη του Δημου Πυδνας-Κολινδρου για...

τιμητικη τελετη του Δημου Πυδνας-Κολινδρου για τη Γενοκτονια των Ποντιων

Ενότητα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Αιγίνιο 20-5-2022
         ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
           

                                       
Τελετή για την Γενοκτονία των Ποντίων
Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μακρύγιαλο και με τη συμμετοχή των Ποντιακών σωματείων του δήμου, στις 18-5-2022, παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Μανώλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Πάσχου, Πουρτσίδης,  Ζαφείρης και Προβατίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αβραμίδου (που είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης),  ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Καθάριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καταχά κ. Ακριτίδης  και αρκετοί δημότες.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, την οποία έχουμε υποχρέωση να διδάσκουμε και στα παιδιά μας. Επίσης, ότι πρέπει να συνεχισθεί η προσπάθεια για τα διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους.
Η τελετή (που έγινε υπό βροχόπτωση και γι’ αυτό δε πραγματοποιήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα δρώμενα) ολοκληρώθηκε με άσματα της Χορωδίας Μακρυγιάλου και τραγούδια του Πόντου.

διαβαστε παρομοια