«Προετοιμαζομαστε για το μουσειο!» – Συνεχεια...

«Προετοιμαζομαστε για το μουσειο!» – Συνεχεια των δρασεων στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη απο το Παραρτημα Ρομα του Κεντρου Κοινοτητας Δημου Κατερινης

Ενότητα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
20-05-2021

«Προετοιμαζόμαστε για το μουσείο!» Αυτό ήταν το θέμα της δράσης που ανήμερα της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων (Τρίτη 18/05), πραγματοποίησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα και ενώ συνεχίζονται από το Παράρτημα Ρομά με ολιγομελή τμήματα – λόγω των μέτρων  προστασίας από την πανδημία –  οι δράσεις στη δημοτική βιβλιοθήκη, το προσωπικό έδειξε στα παιδιά μέσα από παρουσίαση και παιχνίδι, τι σημαίνει μουσείο. Έμαθαν τι μπορούν να δουν, ποια είναι τα είδη μουσείων και ποιοι είναι οι κανόνες όταν επισκεπτόμαστε ένα μουσείο.
Στη συνέχεια στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης δημιούργησαν κολάζ από αγγεία και ειδώλια, τα οποία ζωγράφισαν τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, οι μαθητές εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, τον επόμενο μήνα.
Χαιρετισμό απηύθυνε στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Δημήτρης Ζησιμόπουλος, ο οποίος αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για τη δράση, του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριου Μπουσνάκη τόνισε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ενεργό εμπλοκή των παιδιών σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία». 

διαβαστε παρομοια