Πανεπιστημια, ασυλο και ανομια Του...

Πανεπιστημια, ασυλο και ανομια Του Φωντα Μπαραλιακου Οικονομολογου – Συμβουλου επιχειρησεων

Ενότητα:

ΑΠΟΨΕΙΣ

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }


Πανεπιστήμια, άσυλο και ανομία
Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων

Πανεπιστημιακό άσυλο: επί δεκαετίες υπήρξε η ασυλίατης παρανομίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, παράγοντας διάλυσης της εκπαίδευσης. Καταργήθηκε το 2011 (νόμο Διαμαντοπούλου) και επανήλθε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .
Με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα στην χώρα μας, όπου επικρατεί η ανομία και κάθε είδους μπαχαλάκιδεςμπορούν ανενόχλητοι να κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν (από κατάληψη μέχρι να βάλουν λουκέτο), αναρωτιέται ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος Έλληνας για ποιο λόγο να πάει κάποιο νέο παιδί σήμερα να σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο της χώρας.
Και γιατί να θέλει και ένα παιδί να πάει να σπουδάσει; Ας φανταστούμε την εικόνα που αντικρίζει ο πρωτοετής φοιτητήςπου εισέρχεται στην σχολή που εισήχθη! Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικήΠουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχουν αντίστοιχες εικόνες απαξίωσηςτων Πανεπιστημίων! Σαφώς και δενήταν αυτό για το οποίο μόχθησε στα μαθητικά του χρόνια (διάβασμα, φροντιστήρια, στερήσεις, πίεση, εξετάσεις κ.α.) και ονειρευόταν. Και σαφώς και αυτό δεν ήταν αυτό για το οποίο θυσίασαν οι γονείς του χρόνο και χρήμα«επενδύοντας» στο παιδί τους για ένα δικό του καλύτερο μέλλον . Και όχι ένα μέλλον που θα το καθορίζουν περιθωριακάστοιχεία και η ανομία.
Πώς επιτρέπουμε εμείς λοιπόν ως κοινωνία, μία μειοψηφίαανάγωγων και κακομαθημένωνπαιδιών που δε σέβονται τίποτα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μπάχαλο στα πανεπιστήμια, να καταστρέφουντη δημόσια περιουσία και ταυτόχρονα τα όνειρα των παιδιώνμας;
Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου τις προηγούμενες μέρες από τις καταστροφές στα Πανεπιστήμια την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου και οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινάμέσα και έξω από τις σχολές μας δεν μας τιμούν. Είναι η υπόμνηση της κατάντιας που έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο και μας κρατάνε πολύ πίσω !
Πρέπει να τα αλλάξουμε !
Η σημερινή κυβέρνηση δε θέλει λόγω της ιδεοληψίας της να προστατέψει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το επιβεβαιώνει και ο νόμος Γαβρόγλουγια τα ΑΕΙ που επανέφερε το άσυλο μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άνδρο ανομίας.
Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας από τους πρώτους νόμους που θα φέρει στην Βουλή θα είναι η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το άσυλο, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας σε περίπτωση αξιόποινωνπράξεων.
Το άσυλο των ιδεώνπεριφρουρείται από το κράτος και επιτέλους τα ιδρύματα πρέπει να επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές τους.
Στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί ότι εφαρμόζεται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου: ο ποινικόςκώδικας.
Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η ακαδημαϊκήελευθερία των Πανεπιστήμιων μας και ταυτόχρονα το μέλλον των παιδιώνμας.

σχολιαστε

Τα σχόλια αποτελούν προσωπική άποψη αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.

διαβαστε παρομοια