Ευρωπαικης ημερας Συντηρησης της Πολιτιστικης Κληρονομιας

Ευρωπαικης ημερας Συντηρησης της Πολιτιστικης Κληρονομιας

Ενότητα:

ΤΟΠΙΚΑ

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: «Calibri», sans-serif; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.cjk { font-family: «Times New Roman», serif; font-size: 11pt } p.ctl { font-family: «Times New Roman», serif; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:visited { color: #800080 } a.western:visited { so-language: el-GR } a.cjk:visited { so-language: zh-CN } a.ctl:visited { so-language: hi-IN } a:link { color: #0000ff } a.ctl:link { font-family: «Times New Roman», serif }


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας στο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησηςμε την παρουσίαση της δράσης του Τμήματος Συντήρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12Οκτωβρίου 2018στο Μουσείο του Δίου. Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και της συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γνωριμία του κοινού με το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων.
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Δ-ΣΤ Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την επιστήμη της συντήρησης και τη συνεισφορά της στη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολυσήμαντης πληροφορίας που ο αρχαίος υλικός πολιτισμός μεταφέρει. Η δράση περιλαμβάνει παρουσίαση των αρχών και της διαδικασίας των εργασιών συντήρησης μέσα από μελέτες περιπτώσεων δράσης του Τμήματος Συντήρησης της Ε.Φ.Α. Πιερίας και επίσκεψη στο Εργαστήριο Συντήρησης.
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα προβολών και Εργαστήριο Συντήρησης
Αρχαιολογικού Μουσείου Δίου.
Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 9.00-13.00 πμ.
Διάρκεια δράσης: 1.30’.
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Μαρία Παπαθανασίου και Βασιλική Κυπριανού, συντηρήτριες ΕΦΑ Πιερίας.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.
Τηλ. Επικοινωνίας:23510 53644 και 23510 47883

σχολιαστε

Τα σχόλια αποτελούν προσωπική άποψη αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.

διαβαστε παρομοια