ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Υ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Υ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ & ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Ενότητα:

ΤΟΠΙΚΑ

Σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση (14.01.2016) για την έναρξη λειτουργίας Ιατρείων χρόνιων παθήσεων από τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Κ.Υ. Λιτοχώρου σε συνεργασία με τον Δήμο μας διευκρινίζονται τα εξής:
  • Η πρωτοβουλία για την λειτουργία των παραπάνω ιατρείων σαφώς και ανήκει στους ιατρούς και την Διεύθυνση του Κ.Υ. Λιτοχώρου, οι οποίοι προφανώς και δεν αμείβονται επιπλέον για την πρωτοβουλία τους αυτή, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο αξιέπαινη.
  • Η κίνηση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο συνομιλιών και συνεννόησης με τον Δήμο προκειμένου να βρεθούν όλοι εκείνοι οι τρόποι που θα καθιστούσαν το εγχείρημα το δυνατόν αποτελεσματικότερο.
  • Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε πρώτη φάση ανέλαβε αποκλειστικά την προβολή και ενημέρωση του κοινού για την επικείμενη λειτουργία των συγκεκριμένων ιατρείων.
  • Σε δεύτερη φάση προς το τέλος της Άνοιξης θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με χρόνιες παθήσεις γενικότερα, όπως π.χ. η συνδιοργάνωση εκλαϊκευμένων ημερίδων με συμμετοχή εξιδεικευμένων επιστημόνων, με σκοπό να ενημερωθούν οι συνδημότες μας για χρόνιες παθήσεις και για την πρόληψη από αυτές. Σε εκείνη τη φάση η εμπλοκή του Δήμου θα είναι μεγαλύτερη (εξεύρεση και διάθεση χώρου, τεχνική υποστήριξη, catering, προβολή κλπ).
  • Στόχος είναι πάντοτε η πρόληψη σε πρώτο βαθμό παθήσεων ιδιαίτερα διαδεδομένων την εποχή αυτή και η συνεργασία ανάμεσα στο Κ.Υ. Λιτοχώρου και τον Δήμο μας είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί ως προς τον σκοπό αυτό, αλλά και γενικότεραπαρεμπιπτόντως καθαρισμός του αύλειου χώρου του Κ.Υ. πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από συνεργεία του Δήμου στη διάρκεια θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς να αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, αλλά πάντα σε πνεύμα και διάθεση καλής συνεργασίας.

Κλείνοντας ενημερώνουμε και πάλι τους συνδημότες μας για την λειτουργία των ιατρείων από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και τους καλούμε να τα επισκέπτονται συχνά και να ακολουθούν τις υποδείξεις των γιατρών τους για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παθήσεών τους.  

διαβαστε παρομοια