«Αφηστε με να ζησω» : ...

«Αφηστε με να ζησω» : ακρως ενδιαφερουσα εκδηλωση για τις εκτρωσεις διοργανωσε η Ιερα Μητροπολη Κιτρους

Ενότητα:

ΔΙΑΦΟΡΑ

         
                Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που στη σημερινή εποχή έχει λάβει έξαρση, οι εκτρώσεις, αναπτύχθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.
          Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Ιερού Αγίας Άννης Κατερίνης. Είχε θέμα «Εκτρώσεις» και κεντρική ομιλήτριαήταν η εκπαιδευτικός-συγγραφέας-δημοσιογράφος κα Ιωάννα Σκαρλάτου.
          Η ομιλήτρια έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα γύρω από το σπουδαίο ζήτημα των εκτρώσεων ενώ παράλληλα ανέλυσε τις ιατρικές, κοινωνικές, νομικές και  πνευματικές διαστάσεις του μεγάλου αυτού κοινωνικού  προβλήματος.     
          Συζητήθηκαν σε πολύ ενδιαφέρον κλίμα όλες οι πτυχές του θέματος όπως η εξέλιξη του ανθρώπου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση, διλήμματα και προβληματισμοί από την ισχύουσα νομοθεσία για τις εκτρώσεις, καθώς και η ψυχολογική και η εκκλησιαστική προσέγγιση.
          Τέλος παρουσιάστηκαν  στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των εκτρώσεων που πραγματοποιούνται σε αναγνωρισμένα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και τραυματικές εμπειρίες όσων γυναικών υποβλήθηκαν σε έκτρωση.
          Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, εξέφρασε τους προβληματισμούς του γύρω από το μείζον θέματων εκτρώσεων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:«Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτό το αιματοκύλισμα αθώων αγέννητων ανθρώπων καις ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την ανθρώπινη διάσταση του θέματος που σήμερα παραγνωρίζουν οι ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι στο χέρι όλων μας να επιλέξουμε τη Ζωή και όχι τον Θάνατο. Η ανθρώπινη ζωή είναι θείο δώρημα».  
 

διαβαστε παρομοια