Αιτημα αμεσης επιλυσης κυκλοφοριακων προβληματων διελευσης...

Αιτημα αμεσης επιλυσης κυκλοφοριακων προβληματων διελευσης των οδηγων στην Εθνικη Οδο Θεσσαλονικης – Κατερινης. Επιστολη της Αντιδημαρχου Τουρισμου Μαριας Τερζιδου προς την “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ”

Ενότητα:

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΩΤ/ΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κατερίνη, 27 Ιουνίου 2022

ΘΕΜΑ: «Αίτημα άμεσης επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων διέλευσης των οδηγών στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης λόγω έργων εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου 2022».

Ο Δήμος Κατερίνης αποτελεί έναν άκρως τουριστικό προορισμό με μεγάλη εισροή επισκεπτών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.  Στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής μας αλλά και σε όλο το εύρος και μήκος του δήμου μας λειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις, η ομαλή λειτουργία των οποίων αποτελεί κύριο οικο-νομικό μοχλό της ευρύτερης κοινωνίας της Κατερίνης που είναι η πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας.
Η τοπική βιομηχανία Τουρισμού στηρίζει οικονομικά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην περιοχή μας όλον τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία ως επίπτωση τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Τουρισμού εργάζεται με σαφείς στρατηγικές στοχεύσεις και επεν-δύει οικονομικά στην ποιοτική ανάδειξη των ξεχωριστών πλεονεκτημάτων της περιοχής 365 ημέρες τον χρό-νο, τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον ορεινό όγκο των Πιερίων.
Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τουριστικής περιοχής μας είναι η εύκολη πρόσβαση των επι-σκεπτών σε αυτή μέσω της Εθνικής Οδού που διαχειρίζεται η εταιρεία σας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙ-ΓΑΙΟΥ». Το τελευταίο χρονικό διάστημα τούτο το πλεονέκτημα βάλλεται δραματικά λόγω του αποσπασματι-κού χιλιομετρικά αποκλεισμού δύο λωρίδων ελεύθερης κίνησης των οχημάτων σε σημεία και των δύο κα-τευθύνσεων του αυτοκινητόδρομου, λόγω έργων, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, όπως στο ύψος Μα-κρυγιάλου και Κορινού.
Κατανοώντας την αναγκαιότητα τέλεσης έργων συντήρησης από εσάς, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε ά-μεσα για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται από και προς τον τουριστικό προορισμό του δήμου μας καθώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στα συγκεκριμένα σημεία, που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην διέλευση, ταλαιπωρία και εκνευρισμό των διερ-χομένων οδηγών, με αυξημένο κίνδυνο την πρόκληση ατυχημάτων αλλά και την αποθάρρυνση έλευσης ε-πισκεπτών στον προορισμό μας, με σχεδόν βέβαιο και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον τουρισμό μας.
Αγαπητοί κύριοι,
η αποκοπή λωρίδων οδικής διέλευσης της εθνικής οδού εν μέσω θέρους και σε μέρες και ώρες που δεν πραγματοποιούνται έργα και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι όπως και μηχανήματα εργασιών συντήρησης, δη-μιουργεί ένα τεράστιο «κομφούζιο» στον δρόμο, αποθαρρυντικό για κάθε δυνητικό επισκέπτη στην Πιερία και στον Δήμο Κατερίνης, το οποίο δύναται σε ελπιδοφόρους μήνες ανάπτυξης του τουρισμού μας να απο-τελέσει αίτιο τεράστιου οικονομικού πλήγματος για όλους τους επιχειρηματίες.
Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος που παρατηρείται εδώ και ε-βδομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ουσιαστική συνεισφορά των υπηρεσιών της εταιρείας σας  προς τους πολίτες-οδηγούς αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, σε περιόδους που όλες συν-θήκες συνηγορούν προς όφελός τους και όχι ζημιογόνα.

Με εκτίμηση,

Μαρία Τερζίδου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Κατερίνης

διαβαστε παρομοια