Στο Κίτρος Πιερίας θα βρεθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σε μία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Δημοκρατικής – Προοδευτικής Παράταξης.

Θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η σημασία της παρουσίας της Ελλάδας στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και η αναγκαιότητα να ανασυσταθεί με νέους όρους και να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή της Χώρας η Παράταξη που πρότεινε και υλοποίησε κάθε σημαντική αλλαγή που έγινε στον τόπο αυτό.

Η παρουσία μας στο Κίτρος, σε ένα μέρος της Περιφέρειας του Νομού Πιερίας, γίνεται για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, καθώς οι ανισότητες επεκτείνονται με μεγάλο ρυθμό και στο γεωγραφικό επίπεδο, με την «Περιφέρεια» να περνάει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το «κέντρο». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι το 2050 εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού της γης θα ζει σε αστικά κέντρα, με μόνο 20% αυτού να ζει στην ύπαιθρο. Από αυτήν την μοίρα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε η Ελλάδα, με ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται για μία Χώρα που σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της αναπτύσσεται σε αγροτικές περιοχές και στην περιφέρεια της Χώρας.

Η περιφέρεια του Νομού Πιερίας, η ορεινή αλλά και η Βόρεια πλευρά της Πιερίας, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια σημαντική συρρίκνωση, τόσο οικονομική όσο και δημογραφική, με το φαινόμενο αυτό συνεχώς να εντείνεται.

Η ανάσχεση του φαινομένου, η ισόρροπη ανάπτυξη και η ανάπτυξη της υπαίθρου, απαιτούν μέτρα πολιτικής, σύγχρονη αντίληψη, σχεδιασμό, αλλά και χρήση όλων των εργαλείων – οικονομικών, τεχνολογικών, θεσμικών κ.α. – που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Περιφερειακή ανάπτυξη είναι ένας τομέας και μία θεματική που αποτελεί μέρος της ατζέντας της δικής μας παράταξης και θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να ξαναπιάσουμε το νήμα της υποστήριξης του πολίτη από εκεί όπου ακριβώς ξεκινάει. Η Παράταξή μας, στην νέα εποχή που φιλοδοξούμε να ανοιχτεί μπροστά της με αφορμή τις διαδικασίες που έχουμε μπροστά μας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, οφείλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται, τόσο στον πολίτη όσο και στα προβλήματά του.

Σε αυτήν την βάση, προσκαλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη στην πολιτική αυτήν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Κατάστημα «Ο ΠΑΡΙΣ», στο Κίτρος (πλατεία του χωριού). 
Εκ της Γραμματείας, 29 Οκτωβρίου 2017